Billeder af DanmarkHaderslev

De største oplevelser i Haderslev

Smukke, hyggelige og faktisk ret meget oversete Haderslev er en skøn handelsby i det sønderjyske.

Jeg har besøgt Haderslev i hvert fald et par gange om året, siden at jeg første gang var i byen i påsken 2014, hvor jeg var på tur i Syd- og Sønderjylland i forbindelse med mit blogprojekt “5 days in Southern Denmark”, som jeg lavede på min tidligere Danmarks-blog.

Der opdagede jeg Haderslev, som er en by, der meget let bliver overset, fordi byer som Vejle, Kolding, Sønderborg og Aabanraa ligger indenfor en ret kort radius. Og det synes jeg, er synd, for Haderslev har faktisk ret meget at byde på.

Haderslev er en by uden de helt store armbevægelser, men alligevel er de i byen helt fremme i køen med jyske byer, som er i gang med at forny sig.
I Haderslev har de lavet et hipt havnemiljø, og med god en tilbagelænet stil ser de ind i fremtiden uden at slække på byens historiske atmosfære og gamle personlighed.

Her har jeg samlet et lille galleri med nogle af min dejlige oplevelser i Haderslev, og jeg håber, de kan inspirere dig til selv at tage på besøge i byen.

Moderne havneområde

Moderne havneområde

Cool Street Art

Cool Street Art

StreetDome på havnen

StreetDome på havnen

Torvet med caféer

Torvet med caféer

Haderslev Domkirke

Haderslev Domkirke

Biografen Kosmorama

Biografen Kosmorama

Teateret Moellen

Teateret Moellen

Lækker lokal mad

Lækker lokal mad

Shopping i gågaden

Shopping i gågaden

Den smukke Dampark

Den smukke Dampark

Fuglsang Bryggeriet

Fuglsang Bryggeriet

Gå tur i Dyreparken

Gå tur i Dyreparken


Mine favorit oplevelser i Haderslev

* Jeg er ret vild med det moderne havneområde, hvor man både har bygget StreetDome, malet cool street art på den store silo, hvor der kan købes kaffe og kigges drømmende udover havnen, og hvor der ligger et ganske fint, lille kunstmuseum.

* Der skal være tid til at drikke en kop kaffe eller en lokal Fuglsang-øl på en af Haderslevs relativt mange caféer – og hvorfor så ikke vælge at gøre det på en af de hyggelige caféer ved torvet?

* Tag et smut ud i Dyrehaven, som ligger et lille stykke udenfor Haderslev, og gå en tur i det smukke naturområde. Du kan også tage frokosten eller aftensmaden med og spise ved naturcenteret, der ligger ved hovedindgangen til Dyrehaven.

Haderslev ligger lige her på Danmarks-kortet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *